Žádný stres – grilování i bez gramu masa s námi zvládnete levou zadní. Jak na to pořadí známá veganka Soňa Makranská, kterou na Instagramu najdete i pod přezdívkou Sova_huhu. A přidala i svůj oblíbený recept!
5 tipů na letní grilování podle Sovy_huhu
Tip č. | 1: Zapomeňte na předsudky vůči grilování zeleniny nebo rostlinných náhrad. „Tajemství úspěchu se ukrývá v čerstvých ingrediencích ve spojení s vůní grilu. Nezapomínejte, že vegani na rozdíl od vegetariánů nekonzumují vejce ani mléčné výrobky, proto jim raději naservírujte jídla, připravená s použitím vhodných „veggie“ alternativ,“ říká Soňa.
Tip č. | 2: Základem každé zdařilé grilovačky je chutná marináda. „Použijte vaše oblíbené ingredience, nešetřete bylinkami a spolehněte se na rostlinné tofu, které nejprve osušte v utěrce a před naložením ho popíchejte vidličkou,“ dodává.
Tip č. | 3: K opečené zelenině a grilovanému tofu se výborně hodí chutná majonéza nebo jogurtový dip. Rostlinnou majonézu vykouzlíte s použitím neslazeného sójového mléka, oleje, cukru, soli, pepře, hořčice a octa.
Tip č. | 4: „Na gril se hodí úplně všechno,“ tvrdí Soňa Makranská. „Moje oblíbená jsou například jablka, která stačí nakrájet a přímo na grilu poprášit cukrem a skořicí.“
Tip č. | 5: Ještě stále věříte tomu, že na grilovačce nesmí chybět „pořádné“ maso? Veganský burger či nugetky už zasytili nejednoho „masožravce“. Chutné „veggie“ výrobky naleznete například v Kauflandu. A nadstandardní sortiment rostlinných výrobků, včetně privátní značky K-take it veggie, iv aktuálním letáku „Veggie léto“.
ZDROJ KAUFLAND
Grilované ovoce v županu podle Sovy_huhu
Kdo řekl, že vegetariáni a vegani nemají rádi sladké? Pomocí rostlinných alternativ, jako je sójový jogurt, kokosové mléko či agáve, za pár minut vykouzlíte sladkou tečku za úspěšným grilováním.
Suroviny:
1 jablko, ananas nebo jiné ovoce
60 g hladké špaldové mouky
90 ml rostlinného mléka K-take it veggie
1 lžička skořicového cukru
javorový sirup K-Bio na polití

kokosový jogurt K-take it veggie k dozdobení
Postup:
Ovoce nakrájíme na tenké plátky a vykrojíme střed. Z mouky, mléka a skořicového cukru připravíme hustší těstíčko. Plátky namáčíme do těsta a ukládáme na kontaktní gril, potřený troškou oleje. Pražíme z obou stran dozlatova. Grilované plátky na talíři přelijeme agave sirupem a dozdobíme kokosovým jogurtem. Přejeme dobrou chuť.
Najednou jsou všichni veggie-tariáni!
Tip redakce: Chcete si udržet štíhlou linii? Vyzkoušejte k večeři recepty na lahodné saláty.
https://zpravyaktualne.cz/mesit-slavil-uspech-na-veletrhu-world-defense-show-v-saudske-arabii/
https://denikin.cz/vybirame-kvalitni-trekove-hole/
https://casopis24.cz/pravidelna-revize-elektroinstalace-zaruka-bezpecnosti-a-spolehlivosti/